Opljačkao 12 trgovina

Po danu bio uzorni policajac, a uvečer pljačkao trgovine

04.01.2016.
u 07:00

Policajac je cijelo vrijeme svoje smjene bio profesionalan, ali je naposlijetku uhićen na djelu. Prijetio je i oružjem

Dugo vremena pokušalo se otkriti tko je zloglasni pljačkaš na meti kojeg su bile novosadske trgovine. Stalno su unesrećeni vlasnici prijavljivali ove događaje, a policija je istraživala.

Višemjesečni operativni rad

Unatoč opsežnim i detaljnim istragama, razbojnik nije ostavljao tragove. Sve dok nije uhićen tijekom jedne od krađa na djelu. Policiju u Novom Sadu koja je dugo istraživala i konačno došla na trag pljačkašu nemalo je iznenadila činjenica da je lopov upravo njihov čovjek i da je radio s njima, bez da je itko mogao naslutiti da je baš on po danu revni i pošteni policajac, a uvečer razbojnik koji neumorno obija trgovine prijeteći djelatnicima. Na djelu je uhićen 28-godišnji policajac Goran I. Prema riječima iz policije, uhićen je u trenutku kada je pokušao izvršiti još jedno razbojstvo nakon višemjesečnog operativnog rada novosadske kriminalističke policije. On je inače rodom iz Mladenoca.

Poslije završetka tečaja za policajca radio je tri godine u Vrbasu, a nakon toga unatrag pet godina radi u Interventnoj jedinici u Novom Sadu, bez mrlje u karijeri do sada. Međutim, nakon duže i opsežnije istrage policije uhićen je čime je rasvijetljeno čak 12 razbojstava koja je izvršio na području južnobačkog okruga i to u Novom Sadu, Vrbasu, Stepanovićevu, Kulpinu, Begeču, Šajkašu, Kaću, Đurđevu. - Razbojstva je činio tako što je uz prijetnju pištoljem upadao maskiran u trgovine, gdje je prisiljavao zaposlene da mu predaju dnevni utržak - kaže izvor Kurira. Prema neslužbenim informacijama, policajac je navodno imao problema s dugovima pa kako bi ih riješio, bavio se pljačkama. Nepoznanica o kojoj se govori je da se radilo o kockarskim dugovima.

Višemjesečni operativni rad

Pljačkaš je zadržan 48 sati u pritvoru, po odobrenju nadležnog tužitelja, a u zakonskom roku bit će doveden na saslušanje nadležnom sucu Osnovnog suda. Goran I. je suspendiran s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka koji je protiv njega pokrenut u Policijskoj upravi u Novom Sadu.

- Teško je vjerovati da netko tko bi se trebao boriti protiv kriminala i nepravde radi takve stvari. Bilo je teško bilo što posumnjati s obzirom da je čovjek bio u tim redovima i dok je bio na poslu, trudio se pokazati odanost svome poslu. Ipak, policijske istrage su dovele do rezultata i samo se čekao korak kako bi ova priča bila provedena do kraja. Nadamo se da u budućnosti neće biti ovakvih slučajeva od onih koji su prvi servis ljudima kada je u pitanju borba protiv raznih oblika kriminala, rekao je policijski izvor o posljednjem slučaju i uhićenju policajca. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije