Ministrica obrane BiH

Pendeš se zahvalila Turskoj na podršci BiH u procesu EU integracija

28.11.2017.
u 16:21

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš na današnjem sastanku s veleposlanikom Republike Turske u BiH Haldunom Koçom i vojnim atašeom te zemlje u BiH brigadirom Gulhanom Yilmazom izrazila je zahvalnost na podršci koju Turska pruža BiH na putu euroatlantskih integracija, a posebno na angažmanu i interesiranju Veleposlanstva Turske u BiH za što skoriju aktivaciju MAP-a za Bosnu i Hercegovinu.

Sugovornici su razmijenili informacije u vezi s poduzetim mjerama u smislu ispunjavanja potrebnih uslova za aktivaciju Akcijski plana za članstvo u NATO-u, a tiču se registracije perspektivne vojne imovine.

Tijekom susreta je konstatirano da je o poduzetim mjerama, radnjama i aktivnostima po pitanju knjiženja vojne imovine, ali i drugim aktivnostima koje provodi Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH u okviru dostizanja NATO standarda, interoperabilnosti i kompatibilnosti, korisno informirati veleposlanike zemalja članica NATO-a u Bosni i Hercegovini u svrhu dobijanja šire podrške za aktivaciju MAP-a.

U tom smislu, veleposlanik Kocom je naglasio bezrezervnu podršku Turske nastojanjima BiH da bude dio europskih i euroatlantskih integracija.

Također, konstatovan je zavidna razina suradnje Ministarstva obrane BiH i Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Turske te iskazana opredijeljenost da se bilateralna obrambena suradnja između dviju zemalja nastavi, priopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?