TRENUTAK LJUDSKOSTI

Peđa Mijatović otvorio dušu o smrti sina pred TV kamerama i rasplakao voditelja

30.03.2024.
u 14:49

Tragedija legendarnog nogometaša koja ga je zauvijek promijenila

Legenda crnogorskog nogometa, Predrag Mijatović, gostovao je u emisiji voditelja Ivana Stankovića na K1 televiziji "Šta sam tebi i ko sam sebi", gdje se dotaknuo i osobne tragedije, bolesti sina Andreja, kojeg je dobio iz svog prvog braka sa Elenom Karić, a koji je preminuo sa 14 godina.

Znao sam da ću živjeti duže od njega

- Znao sam da je sin loše i da ću živjeti duže od njega. Pričaš s doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš kako su te prognoze koje su mi liječnici davali za njega pogrešne. Rekli su kako će živjeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta... Umro je sa 14. Shvatio sam kako je fenomen, jer je živio duplo dulje od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se cijeli život, ali je teško. Ideš nekom putanjom i ja sam taj koji ide i ne obraća pozornost na komentare. I ne zaustavljam se. Pitaju me, zašto, to je okrutno? A ja se vodim time da je to filozofija da mogu da prođem tim putem i vratim se, a iako je nekad surovo - tako odgajam i svoju djecu.

Olakšavajuća okolnost

- Bilo bi mnogo lakše da tako nije bilo iz kuta roditelja. Ali životno, koliko god da je to tragedija, to je nešto nevjerojatno. Ima još jedna nevjerojatna stvar, sad mogu pričati o tome normalno. Ja sam tih godina bio jako popularna osoba. Svaki put kad sam pomislio, a to pomisle mladi ljudi kad dožive uspjeh, da sam dasa i čudo, sin je dobivao krize. To je nevjerojatno. Sjećam se, prolazi mi kroz glavu... Iz Madrida moram hitno u Valenciju, u Madridu mu klima nije odgovarala, pa vozim 370 kilometara i stignem tamo i pita me doktor Rafa kakvo je vreme bilo usput. Ja se zapitam i kažem ne znam. To su tri sata vožnje, a ja nemam pojma. Kad vidiš te druge roditelje u čekaonici i njihovu muku, shvatiš da si ti jedna nula. Imaš samo jednu olakšavajuću okolnost da imaš financijsku korist i da imaš privilegije jer doktori da ti objasne sve što pitaš. To oni ne mogu. Sve ostalo je isto....

- To me stvarno dobro spustilo na zemlju i definitivno mislim kako je bio misija da ja budem normalan tip. U tim rizicima, kad sam bio na granici da me ponese, bio je misija od Boga da me dovede u normalu. Kad je sve krenulo mirnim putem, onda je on... To je moja priča i mislim da sam u pravu. To je anđeo koji je uvijek nazočan i pazi na sve - bila je ispovijest Peđe Mijatovića o sinu Andreju, koja je rasplakala i voditelja, koji nije mogao da sakrije suze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije