odluka Vlade FBiH

Parku prirode Hutovo Blato dodijeljeno 250.000 KM

07.12.2017.
u 14:14

Vlada Federacije BiH danas je Javnom poduzeću Park prirode Hutovo Blato dodijelila 250.000 KM za sufinanciranje otklanjanja posljedica velikog požara na ovom lokalitetu. Uz ovo je i Centru za projekte Sveučilišta u Mostaru dodijeljeno 50.000 KM za sufinanciranje i realizaciju projekta edukacije o uzorcima, posljedicama i prevenciji požara u zaštićenom području PP Hutovo blato. 

Iznos od 150.000 KM dodijeljen je Gradu Goraždu za sanaciju stambenih objekata u naselju Vitkovići s ciljem poboljšanja energetske efikasnosti.

Prihvaćen je Prijedlog protokola o suradnji u oblasti transplantacijske medicine između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Federalnog ministarstva zdravstva čiji je cilj osiguranje dostupnosti usluga transplantacijskih zahvata državljanima Federacije BiH kojima je indicirana transplantacija jetre i srca u zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj.

Na inicijativu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada FBiH je zadužila Federalnu upravu za inspekcijske poslove da izvrši i izvijesti je o rezultatima nadzora namjenskog utroška sredstava po osnovu ostvarenih prihoda od članarine i boravišne takse od strane turističkih zajednica u Federaciji BiH od 2014. do danas.

Svi korisnici proračuna FBiH danas su zaduženi da od 1.1.2018. akontacije putnih troškova i dnevnice za službena putovanja isplaćuju isključivo putem transakcijskih računa u okviru Jedinstvenog računa Trezora na osobne transkacijske račune zaposlenika, o čemu će instrukciju donijeti Federalno ministarstvo financija.

Danas je s Liste društava u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala iz nadležnosti Federacije BiH vrši Federalno ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izbrisana Fabrika duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, koja je potpuno privatizirana prodajom u iznosu od 39,91 posto državnog kapitala od 15.9.2016. godine.  Kompletan proces prodaje je, u skladu sa Zakonom o privatizaciji, vodila Agencija za privatizaciju u FBiH, priopćeno je iz Vlade FBiH. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije