Imenovanje na hitnoj sjednici

Ovo su novi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona

imenovanje
Foto: VL FOTO
1/4
26.11.2015.
u 09:23

Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, na kojoj će biti imenovana tri nova ministra u kantonalnoj Vladi, bit će održana u petak. SBB će dobiti po jedno ministarstvo od BPS-a, Boljitka i Stranke za BiH, stranaka koje u aktualnom sazivu Vlade kontroliraju po dva ministarstva.

Tako će SBB dobiti Ministarstvo trgovine, turizma i prometa (Boljitak), Ministarstvo zdravstva (BPS) i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta (SBiH). Prema neslužbenim informacijama, federalni poslanik dr. med. Bahrudin Hadžiefendić iz Tuzle, bit će novi ministar zdravlja. On je bio nosilac liste SBB-a za Parlament Federacije, a nekoliko godina je generalni direktor firme “Tuzla – Farm”.

Novi ministar obrazovanja bi trebao biti mr. Zlatan Muratović, profesor muzičke kulture. Zaposlen je u JU Prva osnovna škola – Odjeljenje muzičke škole Srebrenik. Govori engleski i njemački jezik.

Kada je u pitanju Ministarstvo prometa, trgovine i turizma, novi ministar bi trebao biti inženjer iz Gradačca Mirsad Gluhić. U međuvremenu , ministri iz BPS-a, Boljitka i Stranke za BiH trebaju do hitne sjednice podnijeti ostavke, kako bi Skupština imenovala nove ministre.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije