Velike razlike

Odjeća u EU kvalitetnija, a jeftinija nego u BiH

kupovina
08.01.2016.
u 11:30

U Barceloni su cijene jedne robne marke tri puta niže od cijena iste robne marke u Sarajevu

Odjeća koja se prodaje na policama butika u Bosni i Hercegovina je lošije kvalitete od one koja se prodaje u Europskoj uniji, ali je neobjašnjivo i znatno skuplja od odjeće na zapadu. 

Suradnik agencije Patria iz Bruxellesa obišao je nekoliko butika u centru glavnog grada EU i primjetio da se cijene atraktivnih robnih marki uvelike razlikuju od cijena iste robne marke, koja se može pronaći u Sarajevu – cijene u Bruxellesu su niže nego one u Sarajevu!

Cijene odjeće su jeftinije u odnosu na Sarajevo i u drugim europskim prijestolnicama. Tako, u Barceloni su cijene jedne robne marke tri puta niže od cijena iste robne marke u Sarajevu. 

Drugi problem s kojim se građani BiH susreću prilikom kupovine odjeće u zemlji je – kvaliteta. Ista robna marka ima različita mjerila za kupce zapadnog tržišta i za one koji dolaze iz drugih zemalja, među kojima je i BiH.

Problem prodaje iste robne marke različite kvalitete nedavno je delegiran pred Europskim parlamentom. 

Iz Udruženja potrošača EU ističu kako roba lošije kvalitete stiže uglavnom iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Poljske gdje proizvodne pogone imaju neke od najvećih svjetskih kompanija, piše Patria.  

Iz EK ne osporavaju da ima različitosti u kvaliteti proizvoda iste robne marke, ali tvrde da se to automatski odražava i na cijenu. No, u BiH ipak to nije slučaj. Građani Bosne i Hercegovine lošiju robu plaćaju skuplje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije