MIRSAD KEBO:

Obitelj želi znati tko su nalogodavci zločina i ubojstva Joze Leutara

'kebo 1'
''
28.12.2013.
u 07:15

Rekli su mi kako im više nije važno tko je ubio Jozu nego tko su nalogodavci ovoga smaknuća - rekao je Kebo

Dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo jučer je boravio u Mostaru, a tijekom boravka u Hercegovini posjetio je i obitelj ubijenog doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara. Ovom prilikom Kebo je obitelji Leutar uručio novčani dar prigodom blagdana Božića, a razgovaralo se i o istrazi atentata na doministra Leutara. Kebo nam je jučer nakon razgovora s obitelji Leuatra rekao kako je susret bio jako emotivan, te kako obitelj i dalje traži brojne odgovore.

- Rekli su mi kako im više nije važno tko je ubio Jozu nego tko su nalogodavci ovoga smaknuća. Ja ću osobno sve učiniti da istina o ovom slučaju bude otkrivena - rekao nam je jučer Kebo. Ubojstvo Leutara pripada krugu političkih ubojstava koja su se u BiH događala tijekom i nakon rata, a i danas se samo špekulira o tome tko stoji iza cijele priče. - Ovo je prvi posjet i mogu reći kako ću svaki mjesec posjetiti jednu obitelj žrtava političkih ubojstava. Na taj način ću pokušati skrenuti pozornost na činjenicu da se ovi slučajevi moraju razotkriti i da istina mora izaći na vidjelo. Nalogodavci ovih ubojstava moraju odgovarati - poručio je Kebo. Na kraju je rekao kako su upravo slučajevi kao što je predmet Leutar razlog nepovjerenja i novih sukoba među narodima u BiH.

- Otkrivanjem zločinaca otvorit ćemo put za pomirenje naroda i suživot u ovoj zemlji učiniti realnijim. Međusobno povjerenje se mora vratiti - zaključio je Kebo. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije