dva bh. fotografa

Nevjerojatne fotografije iz BiH u konkurenciji za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

Vlašić
Vladimir Tadic
05.09.2023.
u 08:01

Pobjedničke fotografije će biti uvrštene u kalendar i prikazane na Svjetskom meteorološkom danu 2024. godine.

Bh. fotografi Vladimir Tadić i Boško Hrgić zabilježili su nekoliko nevjerojatnih fotografija predjela u BiH koje su u konkurenciji da se nađu na kalendaru 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uz pomoć glasovanja na njihovoj Instagram i Facebook stranici.

Fotograf Vladimir Tadić je prošao u uži krug natječaja za izbor fotografija za kalendar 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO). U utrci je s dvije fotografije i to s Vlašića i Visočice, a ukupno četvrti put u užem krugu te moguće i četvrti put za redom u kalendaru ove UN-ove organizacije, piše Klix.ba

 

Foto: Vladimir Tadic
Vladimir Tadic

 

Tražene su fotografije visoke likovne i tehničke kvalitete koje su vezane za temu klimatskih akcija, ali i ljudi i zajednice koje rade na klimatskim pitanjima skrećući pažnju na zaštitu od sila prirode, ali i ljudskog utjecaja na nju.

 

 

Pored Tadića, u konkurenciji je i fotografija Boška Hrgića koji je zabilježio još jedan nevjerojatan prizor munja iznad Prnjavora.

 

Foto: Boško Hrgić
Boško Hrgić

 

Pored ocjene žirija i geografskog rasporeda fotografija glasovanje na Facebook i Instagram stranici WMO će ući u obzir kod konačne odluke o uvrštavanju u kalendar.

Glasovanje traje do 18. rujna 2023. godine.

Pobjedničke fotografije će biti uvrštene u kalendar i prikazane na Svjetskom meteorološkom danu 2024. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije