priprema za sezonu

Neumski smještajni kapaciteti već uvelike bukirani, radnici stižu i iz Nepala

Neum
Fena
30.01.2024.
u 19:47

Svi hotelijeri nadaju se da će se u sezoni koja je pred njima oboriti novi rekordi po broju noćenja, a 2019. godina još nosi titulu rekordne

Hotelijeri u Neumu već se pripremaju za predstojeću sezonu, a smještajni kapaciteti su uvelike popunjeni. Turista, kako kažu, imaju, ali im nedostaje radna snaga koja će stići čak i iz Nepala. Da pripreme uvelike traju i u hotelima čiji je vlasnik, potvrdio je Tomislav Lovrić. Kako govori za Nezavisne novine, u tijeku su završni radovi za sezonu koja je već sada gotovo pa potpuno rezervirana. Prema njegovim riječima, 80 posto kapaciteta već je sada bukirano, a prve goste očekuju već od travnja. Gostiju imaju, ali radne snage ne te im to predstavlja najveći problem, koji pokušavaju riješiti dovođenjem radnika iz drugih zemalja svijeta. - Ja sam vlasnik dvaju hotela i imam zaposlenih oko 80 domaćih ljudi i u procesu sam dovođenja još osam radnica iz Nepala, čistačica i spremačica. Što se tiče radne snage, to je trenutačno jedan od najvećih problema u Neumu. Jednostavno ih se ne može naći. Ne postoje ljudi. Nije samo u hotelijerstvu, to je globalni problem - ističe Lovrić. Kada je riječ o predstojećoj sezoni, on se nada kako će biti bolja nego prethodna, ali ne bi imao ništa protiv ni da bude kao lani. Pripreme su odavno okončali u hotelu Vapore, a prema riječima Darija Maslaća, direktora prodaje i marketinga ovog hotela i tajnika Udruge hotelijera općine Neum, trenutačne najave jamče dobru sezonu. - Pripreme za sezonu 2024. već su završene jer su pripreme za samu sezonu počele sredinom prošlog ljeta, kada smo počeli s ugovaranjima smještajnih kapaciteta s postojećim partnerima, a uvijek je potraga i za novim. Hoteli su trenutačno zatvoreni i otvaranje se očekuje krajem veljače i početkom ožujka, kada će većinom svi hoteli otvoriti svoja vrata za goste - istaknuo je Maslać za Nezavisne novine. Svi hotelijeri, pa tako i Maslać, nadaju se da će se u sezoni koja je pred njima oboriti novi rekordi po broju noćenja, a još 2019. nosi titulu rekordne. Načelnik općine Dragan Jurković za Nezavisne novine ističe da se nadaju dobroj sezoni. - Za 2024. godinu su dobre najave i trebala bi biti bolja nego 2023., ali u turizmu se nikada ne zna. Nikada sa stopostotnom sigurnošću ne možemo tvrditi, ali najave za predsezonu i sezonu su jako dobre. Nadam se da će tako biti i za posezonu, na razini prošlogodišnje, čak i bolje - istaknuo je Jurković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije