nakon MUP-a RS

Naoružava se sarajevska policija, kupuju oružje vrijedno više od milijun KM

17.04.2018.
u 07:34

Utrka u naoružavanju sigurnosnih agencija u Bosni Hercegovini se zakuhtava. Nakon što je Ministarstvo za unutarnje poslova RS-a naručilo 2.500 automatskih puški, i MUP Sarajevske županije raspisao je natječaj za nabavku "obrambenog naoružanja" u vrijednosti od oko 1.150.000 KM.

Nabavka vatrenog oružja podijeljena je u dva lota – prvi vrijedan 1.098.630 KM, a drugi 51.480 KM, piše Radiosarajevo.ba.

U prvoj fazi nabavke nije precizirana vrsta naoružanja, kao ni količina, ali prema neslužbenim informacijama, MUP SŽ nabavlja pištolje. 

"Ukupna količina kao i detaljni opisi predmeta nabavke će biti dostupni u drugoj fazi postupka", stoji u natječaju. 

U MUP-u Sarajevske županije nisu jučer za Radiosarajevo odgovorili na pitanja kakvom opremom raspolažu pripadnici i koliko i kakvog naoružanja nedostaje. Kratko je poručeno da odgovor pripremaju.

Ni komesar MUP-a SŽ Mevludin Halilović nije bio raspoložen "govoriti napamet", ali je ranije objasnio da je riječ o "redovitoj nabavci, odnosno obnavi opreme".

"Riječ je o policijskom, obrambenom oružju“, kazao je nedavno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije