Sveučilište u Mostaru

Na medicinu se na svako raspisano mjesto prijavilo sedam kandidata

Large group of students writing.
11.07.2016.
u 07:00

Prijave za prvi, srpanjski razredbeni rok za upis studenata Sveučilišta u Mostaru u prvu godinu preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2016./2017. godine već su predane. Na adrese 12 članica ovog Sveučilišta, koje su raspisale natječaj za 4392 mjesta, pristigla je 3081 prijava, dakle, prijavilo se tek nešto više od 70 posto kandidata od upisnog plana.

“Ukupno gledano, broj prijavljenih je u granicama očekivanog za prvi upisni rok. Situacija je slična kao i ranijih godina. U prošlom tjednu, a prema rasporedu objavljenom u natječaju za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj 2016./2017., provodili su se razredbeni postupci, nakon čega ovaj tjedan kreću upisi onih kandidata koji ispune uvjete za upis u jedno od mogućih statusa studiranja. Svakako, siguran sam kako će broj redovitih studenata koji studiraju uz potporu Ministarstva biti u cijelosti realiziran, dok će za redovite studente koji plaćaju i izvanredne studente ostati još mjesta u većini članica za II. (rujanski) razredbeni rok, za koji se mogu predati prijave od 1. do 6. rujna 2016. godine”, rekao je za Večernji list pomoćnik rektorice za nastavu i studente prof. dr. sc. Vojo Višekruna.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije