B. Gradiška i V. Kladuša

Na graničnim prijelazima čeka se do dva sata

granica guzva
10.01.2016.
u 15:23

Najveće su gužve na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša gdje se na izlazu iz BiH čeka se do 2 sata

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša na izlazu iz BiH čeka se do 2 sata, a na graničnim prijelazima Gradina, Bosanska Dubica i Bosanski Brod čeka se do 1 sat.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, javlja Fena. 

Zbog većeg odrona zemlje na kolovoz, trenutno je u funkciji jedna prometna traka na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Trnovo u mjestu Bogatići. Putnička vozila prometuju naizmjenično, dok je za teretna vozila na snazi obustava prometa. 

Ekipe putne službe rade na raščišćavanju i uskoro se očekuje potpuna normalizacija prometa. 

Na ostalim putevima u BiH prometuje se po pretežno mokrom kolovozu. Frekvencija vozila je umjerenog intenziteta. Zbog kišnih padavina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, a vozači se pozivaju na pojačan oprez.

Apelira se na vožnju prilagođenu uvjetima na putu i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme obvezno za sve kategorije vozila. Na autoputu A-1 prometuje se bez ograničenja, po mjestimično vlažnom kolovozu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije