Šef Misije OESS-a u BiH

Moore: Nisam zabrinut za stabilnost BiH

Jonathan Moore
20.09.2016.
u 08:54

Šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore izjavio je da referendum u Republici Srpskoj, planiran za 25. rujna smatra potpuno beskorisnim.

- Ponovit ću, referendum je beskoristan! Nije moguće promijeniti sudsku odluku referendumom - rekao je Moore u intervjuu za Dnevni avaz. On, međutim, nije zabrinut za stabilnost u Bosni i Hercegovini.

- Ovaj narod suviše je propatio u posljednjih 25 godina da bi opet prolazio kroz isto. Susjedne države, uključujući Hrvatsku i Srbiju, podržavaju suverenitet i stabilnost BiH. Želim vjerovati da su trenutne političke turbulencije isključivi odraz predizbornih kampanja te da će se uskoro smiriti, a da će političari nastaviti biti odgovorni prema narodu i prosperitetu - kazao je Moore. 

General NATO-a Petr Pavel izjavio je da bi BiH mogla postati utočište za terorizam. Budući da se OESS bavi pitanjima koja se odnose na prevenciju terorizma i nasilnog ekstremizma, komentiraju to Moore kaže kako nijedna država na svijetu nije, na veliku žalost, imuna na terorizam. 

- Bosna i Hercegovina po tome se ne razlikuje ni od drugih država. Ono što je važno jeste da svi, u BiH i izvan nje, učinimo sve što je u našoj moći da odgajamo tolerantne generacije koje poštuju sva prava drugih i da se svim silama suprotstavimo radikalizmu, nasilnom ekstremizmu i terorizmu. Naša misija radi na tome na raznim razinama, uključujući suradnju s lokalnim i s vjerskim zajednicama - zaključio je šef Misije OESS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije