Nakon presude

Mladen Bosić: Ako se srpski dužnosnici povuku iz Sarajeva, više nema povratka

Bosić
06.12.2015.
u 06:45

Bosić: Ustavni sud "pucao sam sebi u nogu i postao invalid institucija" odlukom o neustavnosti Dana RS-a

Predsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Mladen Bosić tvrdi da je odlukom o neustavnosti 9. siječnja kao Dana RS-a, Ustavni sud BiH "pucao sam sebi u nogu i postao invalid institucija", piše Večernji list BiH.

On je u intervjuu za EuroBlic RS potvrdio da ovaj slučaj pokazuje kako je jednostavno dići tenzije i nepovjerenje u BiH. Komentirajući eventualno povlačenje iz institucija BiH, Bosić kaže da treba imati u vidu da poslije takve drastične mjere vjerojatno nema više povratka i da se do sada to dogodilo samo jednom, kada su 1991.

Srbi napustili organe vlasti predratne BiH i formirali Skupštinu srpskog naroda u BiH. "Imam osjećaj da u FBiH, ali i međunarodnoj zajednici, neki političari upravo priželjkuju ovakav rasplet kako bi optužili RS za napuštanje Daytonskog sporazuma i na taj način otvorili put za njegovu promjenu. Našim povlačenjem iz Sarajeva poentirali bi protivnici RS", kaže Bosić.

Naglašava da oni koji donose važne odluke moraju imati odgovornost za posljedice i zato nije za prelamanje stvari preko koljena. Naglašava da je u RS postignuto jedinstvo o stavu po presudi Ustavnog suda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije