Predsjednik Federacije BiH

Marinko Čavara sastao se s visokom povjerenikom OESS-a za nacionalne manjine Astrid Thors

susret
21.03.2016.
u 16:45

Sastanku su prisustvovali i veleposlanik BiH pri OESS-u, UN-u i drugim međunarodnim organizacijima u Beču Sanjin Halimović, šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore, voditeljica projekta pri Uredu visoke povjerenice za nacionalne manjine Tihana Leko, viši savjetnik visoke povjerenice Alessandro Rotta i glasnogovornica Misije OESS-a u BiH Željka Šulc.

Visoka Povjerenica Thors upoznala je predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru s aktivnostima institucije koju predstavlja. Istaknula je kako je institucija stara 23 godine i da predstavlja instrument tihe diplomacije za smanjenje tenzija, diskriminacije, kao i integracije pripadnika nacionalnih manjina u društvo.  Kazala  je kako je za Bosnu i Hercegovinu i Federaciju BiH važno da ima pravni okvir koji svim pripadnicima konstitutivnih naroda, ostalih i nacionalnih manjina osigurava jednaka prava i prilike, kao i efektivno sudjelovanje u društvenim procesima.

Na sastanku je razgovarano o i odnosima između konstitutivnih naroda i nacionalnih manjina u Federaciji BiH, kao i o pitanju obrazovanja u Federaciji BiH.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je potrebu poboljšanja kompletnog obrazovnog sustava kako bi se djeci omogućilo najbolje obrazovanje te osiguralo pravo svakom djetetu na pohađanje nastave na maternjem jeziku na prostoru cijele Federacije BiH.

Također, izrazio je nadu kako će Bosna i Hercegovina dobiti kandidacijski status, kako bi europske principe ugradili i u obrazovni sustav Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije