sastank

Lovrinović i Arnaut: BiH je potrebna reforma pravosuđa

Lovrinović
29.12.2016.
u 15:51

Predsjedatelj Kluba poslanika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine u Zastupničkog domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović ustvrdio je danas u Sarajevu da je strukturalna reforma pravosudnog sistema potrebna i dio je integracijskog puta države.

Naime, Kolegij Doma prihvatio je danas inicijativu Srpske demokratske stranke (SDS) o organiziranju tematske sjednice o stanju u pravosuđu u BiH.

Takva rasprava potrebna je u parlamentu, stav je Lovrinovića koji je izrazio nadu da će iz te rasprave proizaći jasnija slika o onome što je potrebno uraditi ili izmijeniti u zakonima i svemu drugome kada je u pitanju organizacija pravosudnog sistema.

I zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Damir Arnaut podsjeća da je BiH potrebna reforma pravosuđa na šta je SBB i ranije ukazivao jer je to oblast u kojoj postoje problemi iako sada već postoje naznake da se ti problemi polako rješavaju.

Ponovio je i da je to dio europskog puta Bosne i Hercegovine, ocjenjujući da kada je u pitanju pravosuđe na državnom nivou upravo državni parlament o tome treba raspravljati i donositi eventualne izmjene zakonskih rješenja ako je to potrebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije