Mitrović i Ji Ping

Kineske tvrtke žele nastaviti sudjelovati u izgradnji autocesta i zračnih luka u BiH

izgradnja
22.06.2020.
u 18:03

Ministar prometa i veza Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom.

Glavna tema razgovara bila je suradnja Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti, ali i unapređenje odnosa dviju država te dolazak kineskih tvrtki na tržište BiH.

Također, razgovarano je i o Konferenciji 17+1 koja je u organizaciji Ministarstva trebala biti održana u Sarajevu ali je odgođena zbog pandemije, te potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Narodne Republike Kine i Bosne i Hercegovine.

Veleposlanik Ji je istaknuo kako kineske kompanije trenutno rade na izgradnji Koridora Vc i izrazio želju da nastave sudjelovati u projektima gradnje autocesta i zračnih luka u BiH, kao i onih u oblasti komunikacija.

Ministar i veleposlanik izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dviju država i istakli očekivanja da će se ona nastaviti i u narednom razdoblju, posebno kada su u pitanju oblasti prometne infrastrukture, prometa i komunikacija.

Sastanak s kineskim veleposlanikom u BiH, trebao je biti održan još početkom godine ali je odgađan usijed pandemije izazvane koronavirusom, koji je i dalje vodeća tema u cijelom svijetu, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?