velika podrška

Javne osobe stale uz BHRT: Gašenje ovog javnog servisa je prvi korak ka uništenju BiH

Klix/Instagram
13.01.2024.
u 18:49

Prije nekoliko dana Upravni odbor BHRT održao je izvanrednu sjednicu na kojoj se razgovaralo o dramatičnoj financijskoj situaciji koja bi, ako se uskoro ne riješi, mogla dovesti do toga da se ovaj javni servis BiH potpuno ugasi. BHRT-u i njegovim zasposlenicima koji se nalaze u nezavidnoj i neizvjesnoj situaciji podršku su pružile i brojne poznate osobe.

Halid Bešlić je istaknuo kako je jako vezan za BHRT i ljude koji rade u toj kući.

"Smatram kako je, u ovom trenutku kad je ova televizija, da kažem tako, u nekoj životnoj krizi, red da svi stanemo uz bok i da joj pomognemo da ozdravi i da  stane na zdrave noge. Da bude servis cijele BiH i samim tim i nas umjetnika", kazao je Bešlić., prenosi Klix.ba.

Podršku ovom javnom servisu pružio je i legendarni bh. glumac Zijah Sokolović.

 

 

 

"Bez BHRT-a ostat ćemo bez informacija, bez svog mišljenja, bez svoje logike i svog razuma. Odnijet će nas mulj nacionalističkih poplava", jasno je poručio Sokolović.

"BHRT nije samo javni TV servis, BHRT je medijsko srce Bosne i Hercegovine. Ne dozvolimo da stane kucati. Ustanimo zajedno i podržimo opstanak jedine, istinski naše televizije", kazao je u svom obraćanju bh. pjevač Nermin Puškar.

 

 

 

Oglasila se i Hana Hadžiavdagić.

 

 

 

"BHRT nije samo javna televizija, to je naša mladost, naše djetinjstvo. To je stup Bosne i Hercegovine, stup društva, stup dijaspore, stup nas Bosanaca i Hercegovaca koji moramo opstati. BHRT mora opstati, moraju naše kolege da nastave da rade fantastičan posao koji rade svih ovih godina. Ljudi osvijstite se, propadamo. Propadamo kao društvo. Gašenje BHRT-a je prvi korak ka uništenju BiH", kazala je u videu bh. influenserica.

"Javni servis BiH jedanko je država Bosna i Hercegovina. Za sve bivše i buduće projekte, za sve nas, podržimo opstanak BHRT-a", poručila je bh. pjevačica Maja Sar.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?