Izabela Šimić: Studij Talijanskoga jezika i književnosti mogu upisati i oni koji nikada nisu učili taj jezik

19.04.2024.
u 15:59

„Studij talijanskoga jezika je koncipiran tako da ga mogu pratiti i početnici tj. oni koji ranije nisu učili taj jezik“, rekla je za Radio Herceg-Bosne tajnica studija Talijanskoga jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru asistentica Izabela Šimić.


Kazala je kako je studentima važna interakcija s izvornim govornicima jer pruža priliku za bolje razumijevanje lokalnih izraza, koji često nisu prisutni u standardnom nastavnom materijalu. „Zahvaljujući asistentici Claudi Tibollo Kordić koja je rođena Talijanka, a sada s prebivalištem u Hercegovini studenti imaju autentičan uvid u jezik, kulturu i izgovor. Sama interakcija s izvornim govornikom omogućuje studentima da razviju bolje slušanje i komunikacijske vještine.“


Objasnila je kako je studij Talijanskog jezika i književnosti ustrojen dvopredmetno te se može kombinirati s bilo kojim drugim dvopredmetnim studijem na Fakultetu. Maturantima je poručila da ukoliko žele istražiti bogatu kulturu, umjetnost i književnost Italije, da je onda studij Talijanskog jezika i književnosti savršen izbor za njih. Cijeli razgovor može se poslušati na poveznici. Više informacija o studiju može se pronaći na stranici https://upisi.ff.sum.ba/.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?