Nakon nove nadogradnje

Igra Pokemon Go uskoro neće biti dostupna korisnicima starijeg iOS-a i Androida

01.09.2020.
u 17:59

Kompanija Niantic će sredinom listopada plasirati update za igru Pokemon Go nakon čega je korisnici mobitela ili tableta s Androdiom 5.0 Lollipop ili iOS-om 10 ili 11, više neće moći igrati. Među uređajima na kojim više neće biti moguće igrati igru su iphone 5S i iPhone 6 iako oni mogu preuzeti iOS 12.

"Uređaji iPhone 5S i 6 imaju samo 1 GB RAM-a, a mi ne želimo zaustavljati razvoj i implementaciju mogućnosti za većinu igrača koji imaju naprednije mobitele", priopćio je Niantic za The Verge.

Pokemon Go možda nije zahtjevna igra kao neke druge, ali se značajno oslanja na kamere mobitela, GPS praćenje i 3D vizuale koji mogu utjecati na pražnjenje zastarjele baterije.

Ova promjena će imati utjecaja na vrlo malo postotak dnevno aktivnih igrača, ali je to ipak gubitak za one koji ne žele ili ne mogu kupiti napredniji mobitel.

Igra Pokemon Go je i dalje veoma popularna, a prošla godina je bila najuspješnija za Ninantic. Tijekom ove godine je profit u drugom tromjesečju iznosi 254 milijuna dolara uprkos pandemiji koronavirusa, što je rast za 38 posto u odnosu na prethodno tromjesečje, piše The Verge.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije