Posjet i donacija

Horowitz: SIPA je ozbiljan partner u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala

SIPA posjet
04.03.2016.
u 14:30

Izvršena je službena primopredaja donacije Programa za pomoć u borbi protiv terorizma Vlade SAD SIPA-i. Donirani su: videoprojektor, tri laptopa, tri digitalna fotoaparata i druga prateća oprema

Zamjenik šefa misije Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH Paul Horowitz posjetio je, sa suradnicima, Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se s direktorom Pericom Stanićem.

Na sastanku je razgovarano o aktualnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu i modalitetima efikasnog suprotstavljanja ovim izazovima, s posebnim naglaskom na borbu protiv terorizma kao globalnog fenomena i svih vidova organiziranog kriminala. Sudionici sastanka razgovarali su i o budućoj suradnji i jačanju kapaciteta SIPA-e.

Izvršena je i službena primopredaja donacije Programa za pomoć u borbi protiv terorizma Vlade SAD SIPA-i. Donirani su: videoprojektor, tri laptopa, tri digitalna fotoaparata i druga prateća oprema.

Direktor SIPA-e zahvalio je na doniranoj opremi i podršci koju je Vlada SAD pružila SIPA-i u proteklom razdoblju organiziranjem specijalističkih obuka za istražitelje SIPA-e, različitim donacijama i na druge načine, što se odrazilo na kvalitet rada SIPA-e.

- Zahvaljujući podršci Vlade SAD, SIPA raspolaže najmodernijom opremom, a njeni istražitelji prošli su najbolje svjetske prakse i obuke, istaknuo je Stanić.

Horowitz je rekao da Vlada SAD stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice, te da je SIPA ozbiljan partner u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo višegodišnjom uspješnom suradnjom i partnerskim odnosom, te dogovorili modalitete i pravce buduće suradnje, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije