STIER:

Hoće li Dačić reći da je sveti Ivan Pavao II. fašist?

STIER
12.02.2017.
u 21:45

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Davor Ivo Stier, osvrćući se u središnjem Dnevniku HRT-a na nove izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, kazao je da je kardinala Alojzija Stepinca 1998. godine u Mariji Bistrici Ivan Pavao II. proglasio blaženim.  

- Što će sada Dačić reći? Je li Ivan Pavao II. blaženim proglasio ratnog zločinca? Hoće li Dačić reći da je sveti Ivan Pavao II. fašist, upitao je Stier. Tu je posrijedi nešto drugo. Dačića ne zanimaju činjenice. On želi nametnuti, po onom starom komunističkom šablonu, ideju da su svi Hrvati genocidni. To smo već vidjeli. No, moja poruka hrvatskim građanima je da moraju biti mirni. Imamo hrvatsku državu, imamo hrvatsku vladu i nećemo pasti na te provokacije, kazao je Stier.

Podsjetimo srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je da Srbija drži pruženu ruku i otvorena vrata za dijalog s Hrvatskom, ali neće pljeskati podizanju spomenika kardinalu Alojziju Stepincu i rehabilitiranju ustaštva u Hrvatskoj. Hitler je za Nijemce simbol zla, nemoguće je da su (Ante) Pavelić i (Alojzije) Stepinac heroji mira. Ako je to uvjet za dijalog sa Hrvatskom, nikoga za to neće naći u Srbiji, rekao je Dačić. On je u četvrtak žalosnim nazvao podizanje spomenika Stepincu u Osijeku, nazvavši ga ratnim zločincem te ocijenivši taj čin jasnom porukom Srbima da je zločin protiv njih dozvoljen i nekažnjiv.

-Dačić je tražio bilateralni susret već ovoga vikenda i naravno da sam odbio, rekao je Stier. Mi trebamo imati dijalog s Beogradom i imamo kanal za dijalog, ali je očito da Dačić nije taj kanal za dijalog, dodao je šef hrvatske diplomacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?