Ministar pravde BiH

Grubeša razgovarao s ministrom pravde Turske o unapređenju suradnje

Grubeša
18.10.2016.
u 16:35

 Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša sastao se u Istanbulu s ministrom pravde Republike Turske Bekirom Bozdagom kako bi razgovarali o aktualnoj suradnji dvaju ministarstava i mogućnostima unapređenja suradnje ova dva ključna ministarstva za uspostavu vladavine prava.

Govoreći o pravosudnom sistemu Bosne i Hercegovine, ministar Grubeša je istakao da je BiH na početku ključnih procesa koji će doprinijeti vladavini prava i jačanju povjerenja građana u domaće pravosuđe, "zbog čega je od neizmjerne važnosti skupiti znanja i iskustva zemalja iz cijelog svijeta ali i ekonomski razvijene države kao što je Turska".

Razgovarano je o potencijalnim budućim zajedničkim projektima ministarstava ali i dviju država.

Istovremeno, prepoznat je značaj razmjene iskustava u primjeni pravnih instituta na konferencijama kao što je Međunarodna pravna konferencija koja se održava u Istanbulu a čiji je sudionik ministar pravde BiH, priopćenoGr je iz Ministarstva pravde BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?