Jubilarni, 30. međunarodni motosusreti prerasli u turistički događaj

Gosti popunili sve hotelske i druge kapacitete u Orašju

03.05.2022.
u 19:48

Međunarodni susreti motorista u Orašju najdugovječnija su i respektabilna regionalna manifestacija. Ove godine sastali su se ponovno nakon dvogodišnje stanke, obilježili tri desetljeća okupljanja, a pristiglo je oko 1500 dvokotača i dvostruko veći broj motorista, tako da je oraška Posavina doslovce tri dana u potpunosti bila s mirisom oktana u zraku, piše Večernji list BiH. 

Atraktivni defile

Motoklub “Posavac” Orašje glavni je “krivac” svih događanja, klub koji organizira sada već ogroman projekt koji je odavno prešao lokalne i državne granice. Mjesto događaja bio je novosagrađeni motokamp Dusine nadomak Orašja, gdje su se motoristi odmarali, družili. To je bilo i polazište njihovih povremenih izlazaka u atraktivnom defileu ulicama Grada Orašja i okolice, na opće oduševljenje mještana. Jubilarni susret bio je i u znaku vožnji spretnosti i sporosti, raznih zabavnih motoigara u kampu te proglašenja bikera u raznim kategorijama uz prigodne nagrade.

- Domaćin je sve pripremio na zavidnoj razini pa sam siguran da su se gosti osjećali ugodno. Pratilo nas je odlično vrijeme pa smo se mogli pokazati u najboljem svjetlu i kroz defile jer to u Posavini, ali i na drugim područjima jako vole. Posebno mi je drago što naš poziv nitko ne odbija. U Orašje su došli iz brojnih klubova s desetak i više motora i iz udaljenijih država - kaže nam predsjednik MK “Posavac” Mladen Orkić te podsjeća kako klub postoji 32 godine.

Ove godine susreti bi trebali doživjeti svoje 32. izdanje, no, kako protekle dvije godine zbog koronavirusa nije bilo okupljanja, odlučili su ove godine obilježiti 30. susrete na način koji priliči tako značajnom jubileju. Međunarodni motosusreti u Orašju nisu samo puko okupljanje motorista u motokampu jer tri dana grad je bio preplavljen gostima koji su stigli i prije susreta, tako da su svi hotelski i drugi kapaciteti grada bili popunjeni. Velike skupine bikera i ove godine stigle su iz Njemačke, Švicarske, Austrije... Po tradiciji, bila je impozantna brojnost bikera iz Hrvatske, a iz bosanskohercegovačkih motoklubova stigli su od Hercegovine do bližih posavskih područja. - Nije ovo samo naša motofešta već i turistička - kažu nam iz Motokluba “Posavac” Orašje. U glazbenom dijelu programa sudjelovalo je čak šest bendova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Među najposjećenijima

- Motoklub “Posavac” Orašje može ponuditi vrhunski događaj popularan i u zemljama Europske unije, što oraške motosusrete svrstava u jednu od najboljih i najposjećenijih manifestacija u okružju - tvrdi Orkić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije