NIJE POTREBNO

Ginekologinja upozorava na novi bizarni trend čišćenja vagine: Ne radite to!

Thinkstock
15.10.2017.
u 20:36

Alternativni stručnjaci preporučuju čišćenje vagine krastavcem, no ginekolozi se s time ne slažu

Na internetu možete puno toga saznati, no neke informacije koje pročitate nisu baš točne. Takav je i novi trend čišćenja vagine krastavcem. 

Iako se savjetuje čistiti vaginu oguljenim krastavcem kako bi je održali čistom i ugodnog mirisa, medicinski stručnjaci sada upozoravaju da to ni u kojem slučaju ne radite. Alternativni stručnjaci preporučuju, naime, da povremeno ogulite jedan krastavac koji ste prethodno držali u hladnjaku te da ga stavite u vaginu i okrećete u njoj 20-ak minuta.

No liječnici tvrde kako to ne smijete raditi jer vagine, kao prvo, nije potrebno čistiti. Drugo, takvim čišćenjem žene se dovode u opasnost od dobivanja raznih infekcija poput gonoreje pa čak i HIV-a jer se tako remeti prirodni pH.

– Čišćenje vagine krastavcem isto je kao i kupovina raznih sredstava za pranje vagine. To jednostavno nije potrebno – savjetuje na svom blogu ginekologinja dr. Jen Gunter.

Ona objašnjava kako baš ničime nije potrebno čistiti vaginu jer se tako ubijaju dobre bakterije koje je štite od raznih infekcija i bolesti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?