Granična policija

Dvojica državljana Irana pokušali ilegalno preći granicu

gp bih
18.01.2016.
u 14:30

Strani državljani pokušali su pobjeći, ali su uhvaćeni u graničnom pojasu Kopilovi, na području općine Foča, te su privedeni u JGP Hum

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum u nedjelju su u 7.30 sati otkrili dvojicu državljana Irana u ilegalnom prelasku državne granice, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Strani državljani pokušali su pobjeći, ali su uhvaćeni u graničnom pojasu Kopilovi, na području općine Foča, te su privedeni u JGP Hum. Nakon toga s događajem je upoznat sudac Osnovnog suda Foča po čijem nalogu su državljani Irana prekršajno procesuirani i predani Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Također, policijski službenici na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje isti su dan u 7.20 sati uhitili državljanina BiH M.K. (1990.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla zbog kaznenog djela ugrožavanja javnog prometa zbog omamljenosti. M.K. je kontroliran na ulazu u BiH i predan je službenicima Sudske policije Odžak.

Na MGP Klobuk 15. siječnja prilikom ulaza u BiH uhićen je državljanin Republike Srbije S.V. (1937.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP RS-a raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela osiguraničke prevare. Policijski službenici JGP Trebinje S.V. predali su službenicima CJS Trebinje.

Istoga dana na ulazu u BiH na MGP Strmica uhićen je E.J. (1984.), državljanin BiH. Graničnim provjerama policijski službenici JGP Strmica utvrdili su da ga potražuje Općinski sud Bosanska Krupa radi izdržavanja kazne zatvora. Osoba je predana službenicima Sudske policije Livno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije