RASISTIČKE UVREDE

Dvije službenice na udaru javnosti jer su Michelle Obamu nazvale “majmunom na štiklama“

RASISTIČKE UVREDE
15.11.2016.
u 13:45

Skandalozno vrijeđanje još uvijek prve dame SAD-a Michelle Obame izazvalo je žestoke kritike javnosti u SAD-u, a pokrenuta je i kampanja za razrješenje s dužnosti dvije javne službenice koje su izazvale taj skandal, javlja Anadolu Agency (AA).

Pamela Taylor, direktorica Agencije za razvoj i suradnju u gradu Clay, na društvenoj mreži Facebook na neprimjeren način komentirala je pobjedu Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima u SAD-u.

“Bit će lijepo u Bijeloj kući gledati elegantnu i lijepu prvu damu. Dosadilo mi je da gledam majmuna na štiklama“, napisala je Taylor, a na to je načelnica grada Clay Beverly Whaling komentirala “Pam, uljepšala si mi dan“.

Uvredljivi post

Nakon tih poruka pokrenuta je kampanja koja je na društvenim mrežama okupila više od 70.000 osoba koje zahtijevaju da se Taylor i Whaling optuže za rasističke uvrede i udalje s javnih funkcija.

Uporedo s tim, pokrenuta je i peticija koju je do sada potpisalo više od 14.000 građana.

Taylor je u međuvremenu uklonila spornu objavu s Facebooka, ali se ona ipak proširila internetom.

U izjavi za list “The Washington Post“, Whaling je kazala da njena objava nema elemente rasističkog vrijeđanja.

“Ja sam samo pokazala radost zbog smjene u Bijeloj kući. Ispričavam se ako se netko uvrijedio onim što sam napisala. Svi koji me poznaju znaju da ja nisam rasista“, kazala je Whaling.

I Taylor je za američke medije kratko komentirala da je samo željela iznijeti svoj stav o ljepoti Melanie Trump i dodala da joj je žao ako je time nekog uvrijedila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?