SUPER NAPITAK

Đumbir, limun i med za zdravlje, liniju, probavu i jači imunitet

limun med đumbir
16.03.2024.
u 08:35

Limun i đumbir u kombinaciji su korisni za pravilnu probavu i za dobar metabolizam

Đumbir se smatra antioksidansom i može djelovati protuupalno. A to može pomoći u održavanju zdravog imunološkog sustava. Također, đumbir pomaže u ravnoteži razine glukoze u krvi, što opet podržava održivu energiju, smanjuje osjećaj umora i pomaže u općem raspoloženju. Skokovi i padovi glukoze u krvi mogu imati negativan utjecaj na razinu energije tijekom dana.

Limun i đumbir u kombinaciji su korisni za pravilnu probavu i za dobar metabolizam. Jačaju imunitet te je sok od ova dva sastojka najbolje popiti odmah ujutro, piše 24sata.hr

U 1 litru vode dodajte 1 limun, 200 g ribanoga korijena đumbira i ostavite da odstoji tijekom noći.

Možete dodati med, kajenski papar ili malo kurkume. Ipak, pripazite na doze.

- Iako se ističe kao začin koji ima mnoga pozitivna svojstva, đumbir ipak nije dobro koristiti prečesto, pogotovo ne svakodnevno. To se posebno odnosi na neke skupine ljudi, onih koji imaju određenih zdravstvenih problema, kod kojih uporaba đumbira može biti i kontraindicirana, pogotovo ako se koristi u tinkturama ili lijekovima u kojima je njegov udio visoko koncentriran - rekao nam je ranije Josip Rešetar, mag. nutricionizma iz savjetovališta Nutricionizam.hr.

- Uvijek je dobro provjeriti sa stručnjakom ima li smisla piti to što vam se čini da bi bilo dobro, jesu li te biljke ili preparati za vas sigurni i mogu li imati pozitivne efekte na vaše zdravlje. To su tri pitanja koja bi uvijek trebalo raščistiti prije korištenja bilo kakvih biljnih pripravaka - kaže nutricionist.

Možete napraviti i pripravak od đumbira, meda i limuna.

Potrebno vam je 300 g meda, 3 limuna i đumbir dodajte po želji. Limunu odstranite koru, narežite ga i povadite sjemenke. Đumbir operite i očistite, a zatim ga naribajte i maksimalno iscijedite njegov sok. Komadiće đumbira po želji možete ostaviti ili odstraniti i koristiti samo sok. Sve sastojke stavite u blender, dobro izmiješajte, a zatim pripravak pohranite u staklenku. Koristite 1-2 žlice dnevno, razmućeno u vodi ili samostalno. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?