Predsjednik SNSD-a

Dodik: U sljedećih 7-10 dana možemo riješiti još neka pitanja

Klix.ba
27.02.2024.
u 18:03

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka u Mostaru zaprijetio je da će RS izaći iz procesa dogovora državne koalicije ako visoki predstavnik Christian Schmidt nametne bilo što što se odnosi na entitet RS. To će, kaže Dodik, biti kraj europskog puta BiH.

Dodik je rekao kako svi skupa traže od Europskog vijeća točan datum za otvaranje pregovora BiH za članstvo u EU.

"Bez tog datuma će značiti da ćemo se osjećati prevarenim. To smo dogovorili. Tražimo točan datum i mislim da smo uradili dosta toga, riješen je Frontex i sprečavanje pranja novca. Vjerujem da u sljedećih 7-10 dana možemo riješiti još neka pitanja - zakon o sudu, sprečavanju sukoba interesa i izborni zakon.", rekao je Dodik.

On je kazao kako se vladajuća koalicija dogovorila da će i o izboru stranih sudaca u Ustavnom sudu BiH govoriti nakon ožujka, dakle u travnju.

Lider SNSD-a je naveo kako RS podržava da se riješi način izbora člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na način "da prođe trijažu i da se dobije fer odnos", piše Klix.ba.

Što se tiče tehničkih izmjena izbornog zakona, Dodik kaže da mnogi ne razumiju o čemu se radi niti kad je riječ o integritetu izbornog procesa.

On je kazao da će radne grupe nastaviti raditi i sve čim se nešto dogovore upućivati prema Vijeću ministara BiH odnosno Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Djeluje mi da ćemo završiti zakon o sprečavanju sukoba interesa. Bilo bi dobro kada bi to uspjeli završiti kao i ovo o državnoj upravi u kojoj se reguliraju zaposlenici. Proračun više nitko ne spori i to možemo brzo uraditi."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?