nestanak Hamze Muminovića iz Zvornika

Detalji o sretno završenoj potrazi za Hamzom: Nestao u Sarajevu, tri dana kasnije pronađen u Kiseljaku

Hamza Muminović
Fena
09.04.2024.
u 17:47

U mnoštvu loših vijesti o nestancima djece i mladih, jedna priča o nestanku 20. godišnjeg mladića, Hamze Muminovića iz Zvornika, dobila je sretan završetak. Hamzi se trag gubi protekle subote kada je u popodnevnim satima odlutao iz Sarajeva, iz studentskog doma u Nedžarićima.

Njegova obitelj kao i Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo objavila je apele za pomoć u pronalasku mladića, inače studenta prve godine strojarskog fakulteta u Sarajevu. Prvi pouzdan trag o njegovu kretanju zabilježile su nadzorne kamere džamije u kiseljačkom naselju Han Ploča gdje je Hamza ušao radi molitve te je odande krenuo put Kiseljaka. Na samom ulazu u Kiseljak, u mjestu Paleška Čuprija, u utorak oko devet sati ujutro, uočio ga je Aleksandar Aco Jovičić, te ga zajedno s dvojicom prijatelja Malikom Mujićem i Benom Saidom Mujićem, zaustavio. S Hamzom su bili sve do dolaska njegove obitelji. 

„Nakon što sam ga prepoznao, zaustavio sam Hamzu, pitao ga kako je i kud je krenuo. Rekao je da ide kući, htio je nastaviti put, ali smo ga ja i moji prijatelji zadržali, zagrlili smo ga i ostao je s nama do dolaska njegovih najbližih koji su ga preuzeli. Lijepo je kad jedna ovakva priča dobije sretan kraj, osjetiš i sam sreću i mir u duši jer ljudi su pronašli svoje dijete“, ispričao nam je Aleksandar Jovičić kako je izgledao sretan kraj trodnevne potrage za mladićem. 

Hamza je po njegovim i riječima onih koji su ga vidjeli bio vidno iscrpljen i dezorjentiran. Odmah je dobio potrebnu liječničku pomoć, a ono što je najvažnije jest da je pronađen i da je ova priča dobila sretan kraj. Kako je doša do 30-ak km udaljenog Kiseljak i gdje je proveo tri dana koliko su ga tražili njegovi najbliži, sarajevski GSS i policija, zasad su nepoznanice, ali manje važne u odnosu na činjenicu da je Hamza pronađen i da je sa svojom obitelji. 

U Kiseljak je po Hamzu doznajemo, došao njegov stric.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?