Premijerka RS-a

Cvijanović: Proslava 9. siječanj uprkos pritiscima

 Željka Cvijanović
23.12.2016.
u 16:42

Premijerka RS-a Željka Cvijanović tvrdi da će 9. siječnja, Dan RS-a, biti „proslavljen onako kako treba, uprkos pritiscima s kojima je suočena RS-a i raznim stvarima koje dolaze od stranaca i političkog Sarajeva“. 

Kazala je da je taj datum „najbitniji za RS“ te da će  biti proslavljen u svim gradovima tog entiteta.

- Nadam se da nitko ništa neće opstruirati - dodala je Cvijanović. 

U izjavi novinarima u Banjoj Luci kritizirala je izjave visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka u intervjuu bečkom dnevniku "Standard", uz tvrdnju da je „pokazao da je apsolutni lobista bošnjačke politike“.

Optuživši Inzka da „promovira nejednakost i krši multietničnost u BiH“, dodala je i da  visoki predstavnik u ovom intervjuu „otvoreno i neprijateljski govori protiv RS-a, kao što je to radio i sve ove godine“. 

Intervju je ocijenila „katastrofalnim, te da je Inzko u njemu pokazao sav očaj i histeriju jednog visokog predstavnika“. 

- Ovo je intervju jednog očajnika koji nastoji da privuče pažnju, shvatajući da je arhaična kategorija. On je prošlost i da je EU bila pametna, ona bi prije deset godina izbacila visokog predstavnika odavde, umjesto što ga je financirala i izmišljala kako da kreira novu poziciju specijalnog predstavnika EU. Mnogo su vremena izgubili trpeći ovako nešto, a mi s njima – ustvrdila je entitetska premijerka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije