Veleposlanik Italije

Corrias: Inter Campus promovira vrijednosti mira i tolerancije

Ruggero Corrias
07.03.2016.
u 19:51

Inter Campus je prisutan u BiH s dva projekta - u Sarajevu i Domanovićima, u blizini Mostara

Obrazovanje mladih generacija za budućnost suživota i međusobnog povjerenja trenutno je najveći izazov za BiH – kazao je veleposlanik Italije u BiH Ruggero Corrias nakon sastanka s izaslanistvom projekta Inter Campu, na kraju njihovog jednotjednog posjeta BiH.

Dodao je da projekt Inter Campus kroz igru promovira vrijednosti mira i tolerancije - čak i u složenim odnosima, kao što su "dvije škole pod jednim krovom" – i kroz sport daje svoj doprinos europskoj budućnosti BiH i njenih najmlađih građana, javlja Fena. 

Inače, Inter Campus je prisutan u BiH s dva projekta - u Sarajevu i Domanovićima, u blizini Mostara - koji kroz nogometnu igru stotinjak dječaka i djevojčica različitih nacionalnosti uključuje u svoje aktivnosti.

Tijekom sastanka, definirane su linije djelovanja putem kojih će veleposlanstvo podržati ovaj projekt i u smislu sinergije s privatnim sektorom i bh. nogometnim institucija, kako bi aktivnosti ovog milanskog kluba zahvatile što veći prostor u našoj zemlji.

Naredni posjeta Inter Campusa Bosni i Hercegovini očekuje se najesen, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije