PROSVJEDI

Brat načelnika Kalesije tražio da on podnese ostavku

prosvjedi BiH
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
11.02.2014.
u 09:21

U izaslanstvu koje je tražilo ostavku bio je i načelnikov brat Kasim Omerović

Prosvjedi koji se diljem BiH održavaju već danima obilježili su i jučerašnji dan, Posebno zanimljivo je bilo u općini Kalesija gdje je načelnikov rođeni brat od njega zatražio ostavku. Naime, nakon što su prosvjednici satima tražili ostavke načelnika, predsjedatelja Općinskog vijeća, svih vijećnika i svih zaposlenika Općine Kalesija četveročlano izaslanstvo je otišlo je u ured načelnika Rasima Omerovića (SDA) i zatražilo od njega da podnese ostavku. U izaslanstvu koje je tražilo ostavku bio je i načelnikov brat Kasim Omerović. - Savjetujem ti da podneseš ostavku kako bi se ovo prekinulo i da ne bude krvoprolića, kazao je Kasim Omerović bratu Rasimu Omeroviću. U Bihaću su se branitelji digli da zaštite imovinu.

Naime, nakon što su dobili informacije da bi mogla biti napadnuta Općina Bihać, oni su se sastali s načelnikom te poručili kako neće dati da se imovina uništava. Branitelji su istaknuli da podržavaju svaki vid prosvjeda koji mirnim putem iskazuju nezadovoljstvo stanjem u društvu, ali ne prihvaćaju i neće dopustiti nikome da uništava imovinu države BiH. Jučer je zatražena i smjena vlasti u ZDŽ-u. Naime, na mirnim prosvjedima u Zenici se okupilo više od 1000 građana koji su tražili da se izvršna vlast u ZDŽ-u razriješi po hitnom postupku odlukom Skupštine ZDŽ. Jučer su ovo zaista bili mirni prosvjedi na kojima nije bilo nijednog nasilnog poteza prosvjednika, jer na njima nije bilo pojedinaca koji su u petak uništavali objekte i auta po gradu. Policija, koja je osiguravala okupljanje u Zenici, se na prosvjedima pojavila bez zaštitne opreme koja se inače koristi kod incidentnih situacija u gradskim uvjetima. Tijekom pregovora tim skupine prosvjednika je dogovorio, s predsjedateljem Skupštine Sretkom Radišićem i kolegijem Skupštine da se u idućih osam dana održi izvanredna sjednica Skupštine na kojoj će se odlučiti o ostavci županijske Vlade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije