MUP HNŽ

Barbarić: Radončića treba pustiti 
iz pritvora

rahrudin radoncic
06.03.2016.
u 10:36

“Tražit ćemo puštanje iz pritvora u svakom slučaju. Dobili smo odluku i radimo na žalbi. Postoje elementi koji mogu dovesti da se ova odluka ukine i vrati na ponovni postupak”, rekao je Barbarić

Obrana čelnika Saveza za bolju budućnost i izaslanika u Domu naroda Fahrudina Radončića najavila je da će sutra podnijeti žalbu na odluku Suda da ga se ponovno zadrži u pritvoru tvrdeći kako nisu uvjerljivi razlozi za donošenje takve odluke, te je pokrenula protuakciju podnošenjem prijave protiv tužitelja Dubravka Čampare koji se dogovarao s ključnom svjedokinjom što će svjedočiti u slučaju Radončić, piše Večernji list. 
Njemu je ponovno određen pritvor zbog davanja izjava za javnost te nejasne definicije boravka, što je dom u njegovu slučaju - cijeli toranj ili jedan od tri stana koje koristi. 
“Tražit ćemo puštanje iz pritvora u svakom slučaju. Dobili smo odluku i radimo na žalbi. Postoje elementi koji mogu dovesti da se ova odluka ukine i vrati na ponovni postupak”, rekao je odvjetnik Dragan Barbarić.

Izjava za javnost

Upitan je li bilo razloga za ponovno pritvaranje Radončića, Barbarić je rekao: “Po meni, ne”, i nastavio: “Zabrana davanja izjave za medije nije u zakonu regulirana i propisana. Samo pitanje doma u prvoj odluci o mjerama zabrane nije bilo određeno. Čak se govori o prebivalištu i o boravištu. Odluka govori samo o domu, a po meni, trebalo je biti određeno o kojem je katu riječ”, precizirao je Barbarić. Istaknuo je da nije postojala svjesna namjera da se izbjegne poštovanje mjera zabrane za obranu sa slobode. 
“U osnovnoj odluci nije navedeno što predstavlja dom, s obzirom na to da u tornju Radončić ima tri stana. Ako i postoje ti elementi koji se navode u odluci, najvažnije je, međutim, kako nije dokazano da je on to uradio svjesno i namjerno. Da je to tako, najbolje pokazuje kako ne postoji nijedna pogreška vezano uz njegov boravak u kućnom pritvoru. Svaki dan policija je u dva navrata provjeravala je li prekršio mjere zabrane i nije našla ništa sporno”, objasnio je Barbarić. Sud BiH je naknadno objasnio kako pritvor Fahrudinu Radončiću može potrajati do veljače 2018. godine ili do nove odluke suda. U međuvremenu je sarajevska odvjetnica Vasvija Vidović potvrdila da je podnijela pritužbu protiv tužitelja Tužiteljstva BiH Dubravka Čampare koji je u SMS prepiski s ključnom svjedokinjom protiv Radončića Azrom Sarić likovao zbog pritvaranja Fahrudina Radončića, ali i dogovarao s njom da se obrati tužitelju Boži Mihajloviću.

Iskompromitirani tužitelj

Tako Čampara, koji vodi ‘rat’ protiv Radončića, svjedokinji piše: “Obvezno dođi do Bože sutra!” Iz poruka se, također, vidi da Čampara obavještava Sarić o tome da su objavljeni tekstovi koji se tiču medicinskog incidenta vezano uz smrt muškarca kojemu je ona vadila zub. Čampara obavještava Sarić i o priopćenju Kliničkog centra vezano uz taj slučaj! Iz poruka je jasno da između Čampare i Sarić postoji blizak odnos. Čak, oboje ismijavaju Radončića, pri čemu Čampara Radončića oslovljava riječju “kreten”! Na dan raspisivanja naloga za uhićenje Radončića Čampara i Sarić su razmijenili 13 SMS-ova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije