Stravičan zločin

Umirovljenik osuđen na 40 godina robije za ubojstvo učenice

06.10.2015.
u 06:15

Starac Čedomir Đurić (66) priznao da je ubio djevojku (18) pa je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora

Viši sud u Zaječaru osudio je umirovljenika Čedomira Đurića (67) iz obližnjeg sela Salaš na 40 godina zatvora, jer je 8. prosinca prošle godine u nastupu ljubomore ubio Draganu Ćirić (18), učenicu četvrtog razreda zaječarske srednje Ekonomske škole.

Đurić je priznao zločin i na sudu ispričao kako je u djevojku bio patološki zaljubljen, ali je nikada nije poljubio, kao i da je okidač bila ljubomora na momka s kojim se Dragana viđala. Obdukcija je pokazala da je starac najprije tukao djevojku u svom vozilu kada ju je na prijevaru odvezao izvan grada, a potom joj je ulio kiselinu u usta i zadavio je. Njeno tijelo je bacio u selu Glogovica, u jezero glogovačke rijeke, gdje ju je policija i pronašla. Policija je na osnovi tragova koji su pronađeni krenula u istragu koja ih je dovela do Čedomira Đurića koji je u policiji na razgovoru prvo negirao da ima ikakve veze s ubojstvom, ali je u njegovu vozilu nađen DNK djevojke i pramenovi kose koju joj je iščupao u napadu.

- Podsjetimo, 18-godišnjakinja je nestala iz Doma učenika u Zaječaru 8. prosinca, poslije čega joj se gubio svaki trag, pa je prijavljen njen nestanak. Tijelo srednjoškolke pronađeno je u šumi u okolici Negotina, a policija je na informativni razgovor privela odmah nekoliko osoba među kojima je bio i Čedomir Đurić. Istraga je također pokazala da djevojka nije bila silovana, nego na smrt pretučena. I iskusni inspektori su ostali zatečeni stravičnim prizorom - rečeno je na kraju suđenja u ovom sudu. (rs)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije