ubojstvo Trnovu

Ubio jednog od dva brata reketara štiteći prijatelja

29.08.2015.
u 06:30

Ubojica Nedim Bunar pucao iz puške kad je vidio da jedan od braće Vasković s oružjem slijedi vlasnika kafića i njegovu kćer

Tridesetsedmogodišnji Nedim Bunar iz Trnova uhićen je preksinoć nakon što je ispred kafića Bistro, u trnovskom mjesto Kijevo, hicima iz puške "M48" ubio tri godine mlađeg Velibora Vaskovića iz Istočnog Sarajeva.

Kako se spominje, Bunar je nakon zločina, koji se dogodio u dijelu Trnova koji se nalazi u Republici Srpskoj, sam pozvao policijsku postaju u Federaciji BiH.

- Zločin se dogodio oko 23 sata, a desetak minuta poslije osumnjičeni je pozvao 4. policijsku upravu u Trnovu i rekao da je na području Kijeva počinio ubojstvo te da se trenutačno nalazi u naselju Presjenica gdje je i zatečen. Tom je prilikom predao pušku "M48" kalibra 7,9 milimetra s dva metka - kažu pripadnici MUP-a Sarajevo koji su osumnjičenog Bunara predali kolegama iz Istočnog Sarajeva čiji istražitelji vode cijelu istragu.

Ubojstvu je prethodila svađa između Velibora Vaskovića i njegova brata Dragana s vlasnikom kafića Bistro Goranom Granićem čiji je Bunar prijatelj. Bunar se umiješao u taj sukob i pucao je na braću kada je vidio da su oni oružjem počeli prijetiti Graniću i njegovoj kćeri. Prema nepotvrđenim informacijama, braća su pokušala reketariti vlasnika kafića Bistro.

Granićev rođak jučer je ispričao da su preksinoć braća Vasković došla u kafić Bistro i pravila probleme.

- Rođaku su prijetili da će mu zapaliti kuću. Bunar se tog dana posve slučajno našao u kafiću. Umiješao se u sukob kada je vidio da braća Vasković oružjem prijete kćeri mog rođaka. Tada je otišao do svog automobila, uzeo pušku i zapucao na Velibora koji je izišao iz kafića te s oružjem u ruci krenuo za mojim rođakom i njegovom kćeri - ispričao je rođak vlasnika kafića Bistro.

Na mjestu zločina ostali su vidljivi tragovi krvi prema kojima se može zaključiti da je ubijeni Vasković pogođen u arteriju. Inače, ubijeni Velibor i Nedim Bunar već su poznati policiji. Velibor je uhićivan više puta, a 2008. jer je hicem iz pištolja ranio vlasnika picerije Galerija u Istočnoj Ilidži Nebojšu Golijanina.

Njega i brata Dalibora u prosincu 2011. godine ranio je Dalibor Obućina s kojim su bili u sukobu.

S druge strane, osumnjičeni za ubojstvo Nedim Bunar u zeničkom zatvoru proveo je 12 godina zbog ranijeg ubojstva. U tom zatvoru pretukao je bivšeg pripadnika Al-Kaide Ali Ahmeda Ali Hamada koji je izdržavao kaznu zbog terorizma. Hamadu je rekao da je izdajnik islama pa ga pretukao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije