sjednica

U tijeku jedna od brojnih pauza na sjednici Zastupničkog doma

sjednica
15.02.2017.
u 20:17

Na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta u tijeku je jedna od brojnih pauza, a dnevni red nije utvrđen ni nakon cjelodnevnog rada i, na trenutke, burnih diskusija.

Prvobitno je dilema bila da li predloženu rezoluciju zastupnika SDP-a Damira Mašića treba unijeti u današnji dnevni red, za šta su se založili on i njegove stranačke kolega, ali i drugi opozicionari, a trenutno je fokus u raspravi na tome kako formulisati temu buduće izvanredne sjednice povodom rezolucije kojom Mašić inače predlaže da Zastupnički dom osudi inicijative za federalizacijom države i entiteta čiji je cilj etnonacionalna podjela i snaženje separatističkih tendencija.

Po isteku jedne od prijašnjih pauza, tražene iz klupa bloka HNS-HDZ, predsjedatelj tog poslaničkog kluba Jozo Bagarić, izjasnio se da Mašićeva rezolucija ne treba da bude današnja već tema iduće izvanredne sjednice, kada, po njegovim riječima, treba razgovarati i o federalizaciji te o današnjoj rezoluciji Europskog parlamenta. Na tom zasjedanju treba donijeti rezoluciju Zastupničkog doma "o ovoj temi", prijedlog je Joze Bagarića.

Iz klupa Stranke demokratske akcije, nakon više optužbi opozicionara da ta stranka nejasno obrazlaže da li je i ona za to da na budućem izvanrednom zasjedanju treba razgovarati i o "federalizaciji", odgovoreno je da SDA ne podržava nikakvu federalizaciju po etnonacionalnoj osnovi, odnosno da za sedam do 10 dana treba razmotriti Mašićevu inicijativu.

Na opaske iz opozicije da HNS-HDZ otvoreno zagovara temu o federalizaciji, Jozo Bagarić, predsjedatelj tog poslaničkog kluba je u jednom trenutku kazao: "Ta tema federalizacije, je li to zabranjena tema?" i dodao da zastupnici treba da razgovaraju i o rezoluciji Europskog parlamenta s kojom inače još nisu detaljno upoznati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije