MAZAR-I-SHARIF

U talibanskom napadu na bazu u Afganistanu 50 mrtvih i ozlijeđenih

napad
ilustracija
21.04.2017.
u 20:32

Talibanski borci vjerojatno su ubili više od 50 Afganistanaca u napadu na džamiju i kantinu unutar vojne baze blizu grada Mazar-i-Sharif, rekao je u petak navečer glasnogovornik američke vojske u petak i nazvao to ‘velikim’ udarom. 

‘Vjerojatno je više od 50 žrtava’, rekao je pukovnik John Thomas, glasnogovornik američkog vojnog središnjeg zapovjedništva, piše Tportal.

‘Muškarci su bili u molitvi u džamiji, a drugi u kantini’, rekao je i objasnio da su žrtve vojnici 209. korpusa afganistanske vojske. 

Johnson, zapovjednik misije Odlučna podrška, rekao je da nema podatka o tome jesu li pogođeni i pripadnici te međunarodne snage.

Rekao je da su ‘unutar baze džamija i kantina i čini se, prema sadašnjim izvješćima, da su te zgrade bile meta neprijateljskog napada’ koji je trajao satima.

Talibani su priopćenjem preuzeli odgovornost za taj napad u Mazar-i-Sharifu u pokrajini Balkh.

Prethodni veliki napad talibana na vojnu bazu zbio se početkom ožujka kada je meta bila glavna vojna bolnica u Kabulu u kojem je službeno bilo 50 mrtvih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije