Na magistralnom putu M-4

U sudaru poginuo 25-godišnjak iz Teslića

sudar
Avaz.ba
22.05.2016.
u 09:53

Na magistralnom putu M-4 u Jelahu, u mjestu Ciglana, oko ponoći dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj je poginuo Nenad Nikolić (25) iz Teslića.

Nenadovo tijelo su, iz “golfa 2″ kojim je poginuli upravljao, izvlačili pripadnici Vatrogasne jedinice.

Do teške nesreće je, prema riječima očevidaca, došlo kada je Nikolić prethodno preticao vozila, a potom nastavio voziti suprotnom trakom nakon čega je izazvao direktan sudar sa “passatom” kojim je upravljao Muris Sprečo (77) iz Doboj-Juga.

Prema službenim informacijama, Sprečo je zadobio lakše tjelesne ozljede, a do službe Hitne pomoći odvezao ga je njegov sin. Budući da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola, po nalogu dežurnog tužitelja zadržan je u zatvoru.

Za vrijeme istrage kojim je rukovodio dežurni županijski tužitelj, promet na ovoj dionici bio je u potpunosti obustavljen.

Kako saznaje Avaz.ba, Nikolić je prije tragedije sjedio sa društvom u jednom kafiću, da bi se, kada je krenuo kući za Teslić, sa drugom zamijenio za automobil.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije