47. sjednica

U Sarajevu počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada FBiH
01.04.2016.
u 10:23

Na današnjoj sjednici bi, kako je najavljeno, trebao biti formiran Antikorupcijski tim Vlade Federacije BiH za borbu protiv korupcije u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH će, na 47. sjednici koja je danas počela u Sarajevu, razmatrati Nacrt zakona o izmjenama Zakona o financijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji BiH prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u razdoblju od 2009. do 2015. godine.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška i kriterija raspodjele 2.500.000 konvertibilnih maraka namijenjenih poticajima za veterinarstvo, kao i Godišnje financijsko izvješće Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju Federacije BiH za 2015. godinu.

U cilju realizacije zaključaka s prošle sjednice, Vlada FBiH danas će se izjasniti o prijedlozima odluka o odobravanju izdvajanja sredstava za devet institucija, odnosno manifestacija iz oblasti kulture.

Na današnjoj sjednici bi, kako je najavljeno, trebao biti formiran Antikorupcijski tim Vlade Federacije BiH za borbu protiv korupcije u Federaciji BiH, među čijim je zadacima utvrđivanje i preciziranje slabosti u otkrivanju koruptivnih krivičnih djela u dosadašnjem razdoblju, te pravljenje analize i njeno dostavljanje u nadležnost Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u BiH, te nadležnim tužiteljstvima u BiH.

Vlada FBiH će se izjasniti o Izvještaju za 2015. godinu o postignutom napretku u izvršavanju ciljeva i mjera iz Operativnog plana aktivnosti na provođenju mjera i preporuka sadržanih u Analizi stanja u oblasti srednjeg obrazovanja s prijedlogom mjera za usklađivanje obrazovanja s potrebama gospodarstva. 

Također, pred članovima Federalne vlade je i Prijedlog odluke o utvrđivanju radnih mjesta u Federalnom ministarstvu unutarnjih poslova i Federalnoj upravi policije na kojima se obavljaju poslovi pod posebnim uvjetima i odgovornostima i koja određuje visinu posebnog dodatka na osnovnu plaću, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije