Treći plasman u četvrtzavršnicu i prva pobjeda nad Simonom

U neizvjesnom meču Čilić pobijedio Simona 3:2 za četvrtfinale US Opena

Marin Cilic
Foto: REUTERS/Max Rossi
03.09.2014.
u 01:18

Prvi set Simon je dobio sa 7:5, no to Čilića nije pokolebalo da odigra najbolje što može i pobijedi s 3:2 u setovima

Nakon pobjede protiv Kevina Andersona Marin Čilić danas je pobijedio i Francuza Gillesa Simonam te izborio četvrtfinale US Opena. 
To je Čiliću treći plasman u četvrtzavršnicu ovog turnira u karijeri, i prva pobjeda nad Simonom. Marin je dobro otvorio meč i bez izgubljenog poena dobio svoj servis i poveo 1:0. Nakon dvostrukih breakova za 2:2, i jedan i drugi držali su svoje servise do 5:5 kada Marin gubi svoj servis, a Simon to koristi za 7:5 u prvom setu. U drugome bilo je napeto sve do tie-breaka kada se Marin vraća, te izjednačuje na 1:1, dok je u trećem zahvaljujući svojim sjajnim servisima pobijedio sa 6:4. Simon se nije predavao pa je uvjerljivo boljom igrom odveo meč u neizvjesnost. Završilo je 6:3 u četvrtom setu što je značilo da će o pobjedniku odlučivati posljednji peti set.
I nije počelo dobro, Simon je na Čilićevom breaku imao 15:30, ali Marin se ipak uspio vratiti i pobijediti. Prijelomni trenutak dogodio se u osmom gemu kada Čilić ide na 15:40, te dolazi do ključnog breaka za vodstvo 5:3. Suvereno odigrava i posljednji, svoj servis za meč i rezultat 6:3 za ukupnih 3:2 u setovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije