Filmski pothvat

U Mostaru počelo snimanje "Obrane i zaštite" Bobe Jelčića

film
Foto: VL FOTO
1/7
28.03.2012.
u 11:01

Film je smješten u Mostar koji je i dvadeset godina podijeljen, a govori o Hrvatu Slavku i dvojbi koja ga razdire: otići na pogreb predratnom prijatelju, muslimanu

Snimanje filma "Obrana i zaštita" redatelja i scenarista Bobe Jelčića počelo je u Mostaru, a govori o posljedicama života u ovome gradu podijeljenom između Hrvata i Bošnjaka godinama nakon krvavoga rata.

"Obrana i zaštita" dugometražna je drama o predrasudama, ljudskim slabostima, sukobu pojedinca s društvom i samim sobom. Film je smješten u Mostar koji je i dvadeset godina podijeljen na hrvatsku i bošnjačku stranu, a govori o Hrvatu Slavku i dvojbi koja ga razdire: otići na pogreb predratnom prijatelju, muslimanu.

U filmu glume Bogdan Diklić, Nada Đurevska, Ivana Roščić, Izudin Bajrović, Vinko Kraljević, Rakan Rushaidat i drugi, a snimanje će trajati pet tjedana na različitim lokacijama u Mostaru i Čapljini.

Redatelj i scenarist Bobo Jelčić kazališni je redatelj, cijenjen u Hrvatskoj i svijetu zbog specifičnih i originalnih metoda u pristupu scenskom djelu. S Natašom Rajković surađivao je na nizu nagrađivanih predstava (S druge strane, Promatranja, Usporavanja i Nesigurna priča). Njegov prvi dugometražni film "Ono sve što znaš o meni" (2005.) prikazan je na Motovun Film Festivalu i Zagreb Film Festivalu, a "Obrana i zaštita" njegov je drugi dugometražni film.

"Obrana i zaštita" zajednički je projekt produkcijskih kuća Spiritus Movens iz Zagreba, Produkcije Kadar iz Širokog Brijega te Hrvatske televizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?