Natjecanje

U Gimnaziji fra Grge Martića najbolje znaju matematiku

matematika
VL FOTO
20.03.2012.
u 09:58

Od četiri prva mjesta, učenici Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara (Nikola Mandić, Marko Brajković i Branimir Krtalić) izborili su pobjedu u drugom, trećem i četvrtom razredu

Kao i nekoliko ranijih godina, na natjecanju iz matematike za učenike srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije koji nastavu izvode na hrvatskom jeziku, učenici Gimnazije fra Grge Martića Mostar su dominirali. Od četiri prva mjesta, učenici Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara (Nikola Mandić, Marko Brajković i Branimir Krtalić) izborili su pobjedu u drugom, trećem i četvrtom razredu, dok je Ivona Raguž iz Srednje škole Stolac, bila najbolja od učenika prvih razreda srednjih škola.

Sudjelovale sve škole

Naime, proteklog vikenda na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru održano je županijsko natjecanje učenika srednjih škola iz matematike na kojem je sudjelovalo 82 učenika, koji su u ranije provedenim školskim natjecanjima bili najbolji u svojim školama.

- Škole su poslale svoje najbolje učenike, od dva do četiri učenika po razredu, što je ovisilo o veličini škole, broju odjela i učenika. Testovi su ispravljeni korektno, a što se tiče rezultata možemo biti i zadovoljni i nezadovoljni. Zapravo, može se vidjeti da su neki učenici osvojili i do 90 posto mogućih poena, dok je jedan broj učenika pokazao dosta loše rezultate, kaže Boris Krešić, koordinator za srednje obrazovanje u Zavodu za školstvo Mostar, koji je skupa s Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti organizirao i uspješno proveo ovo natjecanje.

Nastavak na višoj razini

Pobjednike ovog natjecanja čeka i daljnja borba s brojkama i grafikonima na višim razinama, sve do onog međunarodnog, naravno, ukoliko pokažu veću razinu znanja od svojih kolega iz drugih županija i država. Zanimljivo, dok je jedan manji broj učenika u ovom natjecanju pokazao zavidnu razinu znanja, ne tako mali broj učenika, pobjednika u svojim školama, nije osvojio niti jedan jedini poen. Isto bi se moglo reći i za kompletne škole, jedne su briljirale, a drugih nema nigdje, po postignutim rezultatima.

- Ovo je jedno od niza natjecanja koje nas očekuje tijekom ovog proljeća a planirani su u programu rada našeg zavoda, što činimo u sklopu naših mogućnosti. Ovoga puta želimo se zahvaliti dekanu dr. Zoranu Primorcu, na ugodnom ambijentu koji su priredili za nesmetano odvijanje ovog natjecanja, koji traje već skoro dva desetljeća, rekao je ravnatelj Zavoda Jago Musa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?