Peticija za Hrvate

Traže opstanak u BiH i oslobađanje šestorke

hrvati
VL FOTO
11.02.2012.
u 15:23

Dramatično upozorenje da je broj Hrvata katolika u BiH prepolovljen u odnosu na 1991.

Hrvatski akademik Josip Pečarić uputit će Vijeću sigurnosti UN-a pismo o dramatičnom stanju i položaju Hrvata u BiH kao i završne riječi obrane generala Slobodana Praljka kojemu se kao i petorici drugih dužnosnika Herceg Bosne sudi pred Haaškim sudom. Ovo je pismo i peticiju za oslobađanje za šestoricu Haaških uznika potpisalo već 900 uglednih osoba iz BiH, Hrvatske i svijeta. 
Ranije presude se nazivaju rasističkim te se upozorava kako međunarodna pravda podrazumijeva da je ‘braniti svoj dom, svoj narod i svoju državu samo planirani urotnički zločin!“

Spojene posude

“To se odnosi i na Hrvate u BiH, a i njima se sudi i sudilo se u vašemu Den Haagu na isti sramotni način. Ovih dana smo svjedoci kako se i Vatikan pribojava da bi katolici u BiH za koje desetljeće mogli posve nestati. Od oko 800.000 katolika u 1991. godini danas ih je ostalo 440.000. Eliminiranje Hrvata iz BiH, što vojnim što nevojnim sredstvima, zapravo je eklatantan primjer genocida”, upozorava akademik Pečarić čiju je peticiju potpisalo više akademika, javnih uglednika, svećenika. Pri tome se u pismu koje će biti upućeno glavnom tajniku UN-a Ban Ki Moonu postavlja pitanje za čiji račun se BiH želi očistiti od Hrvata i u što se namjerava pretvoriti ova država.

Oslobađanje šestorke

“Hrvatski narod se ponosi i uvijek će se ponositi onima kojima vaš “sud“ određuje drakonske kazne pa čak i zbog spašavanja stotinjak tisuća ljudi – samo zato što su Bošnjaci”, navodi Pečarić citirajući završne riječi generala Slobodana Praljka koji je jedno vrijeme bio načelnik Glavnog stožera Hrvatskoga vijeća obrane. Praljak je u završnim riječima upozorio na stotine tisuća Bošnjaka koje je Hrvatska udomila, obučavala i opremala Armiju BiH, liječila ranjenike, prva priznala BiH te u konačnici ustvrdio kako nije kriv za sve navode iz optužnice. 
Akademik Pečarić zbog toga poziva na oslobađanje Hercegbosanske šestorke ističući da bi presudom njima sud pokazao ‘želju za definitivnim eleminiranjem Hrvata iz BiH’.

Ključne riječi

Komentara 8

CI
cinbenik
18:14 11.02.2012.

Tako da ce ovim trazenjem,akademik,nanijeti vecu stetu nego korist Hrvatskoj,a tako i Hrvatima BiH........................pa i Srbi traze Seselja,Radovana,Mladica............zar je Hrvatska spala na taj nivo i poredjenje.................Svijet takodje zna sta se desavalo.................postoje i ceste emisije na stranim TVeima koje govore o tome......................trebali ste uz ovaj texst staviti i anketu sa pitanjem \" dali ce UN uvaziti ili ne\" akademika i pustiti sestorku........................pa da na osnovu te ankete mozemo pratiti dogadjaj i prognoze i predvidjanja,a ne samo lupati napamet i zaludjivati narod u uspjeh i namjeru \"akademika\"...........

CL
cleuna
17:30 11.02.2012.

Koja korist od toga što im je Hrvatska pomagala.Danas je za njih ta ista Hrvatska agresor a Tuđman zločinac.Dok su im muževe napadali Hrvate,njihove supruge su u Hrvatskoj slavile zločine nad onima koji su ih udomili.Neka mi neko pokaže itii jednog Bošnjaka koji je to javno priznao.Neće to nazahvalna gamad nikada učiniti.

CI
cinbenik
18:06 11.02.2012.

Akademik pa nezna.Vecina Hrvata u Hrvatskoj znaju sta se radilo u Hercegovini i za ci racun s ratovalo.Zato sto su znali pomogli su u pravljenju mosta koje akademik misli da je srusila armija BiH,ali Hrvatska se nije libila ipak ucestovati u obnovi i tako bar malo vratitui naruseni ugled u svijetu...........Nisu ugozeni Hrvati u Hercegovini nego Hrvati Bosne i vecina Hrvata koji su prepolovljeni su iz Posavine i Srednje Bosne.......a njihovim sudbinama je jasno i svijetu za ciji su racun morali otici sa svoih ognjista......A Hrvatska je primala izbjeglice iz Bosne,pa tako i muslimane,kojih je bilo u Hr,vojsci 15000,a to nebi trebalo imati veze sa ratom u Hercegovini.njih je Hranila Hrvatska,kao i Hrvate iz Bosne i Hercegovine,koji su boraveci kao izbjeglice naglo obogatile...................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?