Prošla transplantaciju:

Tijelo joj počelo odbacivati novo lice

transplatacija
06.05.2016.
u 10:01

Žena iz Connecticuta, kojoj su transplantirali lice nakon što ju je 2011. brutalno napala čimpanza, morala je biti primljena natrag u bolnicu u Bostonu jer joj tijelo novo lice odbacuje. 

Charla Nash (62) kaže kako su joj liječnici odlučili vratiti staru terapiju nakon što eksperimentalna nije uspjela. Ona je dio milijune dolara vrijednog eksperimenta kojim ju liječnici pokušavaju odviknuti od lijekova koji bi spriječili odbacivanje novog dijela tijela. Koristila ih je pet godina.

Kako je tijekom napada ostala i bez ruku, presadili su joj i gornje ekstremitete, no tijelo ih je odbacilo pa su ih morali odstraniti. 

- Cijenim sve što su za mene učinili. Odlično se osjećam, nisam niti osjetila posljedice odbacivanja lica, no liječnici očekuju da će se sve riješiti u narednim tjednima - kaže Nash. 

Eksperiment kojega je bila dio financira američka vojska. Žele pronaći načine kako ratnim veteranima pružiti što bolju pomoć u liječenju te im olakšati posljedice transplantacija nakon ozljeda dobivenih na ratištima. Lijekovi koji se uzimaju nakon transplantacije inače imaju ozbiljne nuspojave i moraju se uzimati ostatak života pa ovaj vojni fond pokušava pronaći alternativ, piše Daily Mail. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije