Nakon krize i stalne inflacije

Više novca na računu: Stiže veliko povećanje mirovina za njemačke umirovljenike

umirovljenik, starac
Ilustracija
03.04.2024.
u 18:25

Svaki umirovljenik, bez iznimke, može se veseliti rastu mirovina. Ipak, neki trebaju biti malo strpljiviji od drugih

Umirovljenici u Njemačkoj napokon imaju veliki razlog za slavlje. Kako pišu njemački mediji, na ljeto stiže veliko povećanje mirovina.

Dugo iščekivano povećanje mirovina u Njemačkoj stiže ovog ljeta. Nakon krize i stalne inflacije to je više nego potrebno umirovljenicima. Ali, koliko više mjesečno novca sada umirovljenici stvarno mogu očekivati?

Dugo očekivano povećanje mirovina

Svaki umirovljenik, bez iznimke, može se veseliti rastu mirovina. Ipak, neki trebaju biti malo strpljiviji od drugih, piše Fenix-magazin

Određeni dio umirovljenika na početku godine osjetio je rast doprinosa za zdravstveno osiguranje. No, na ljeto će konačno doći do povećanja mirovine, što može nadoknaditi dodatne isplate koje umirovljenici sada imaju. Od 1. srpnja mirovina će biti veća za 4,57 posto.

O kojim iznosima se radi?

Većina umirovljenika 1. srpnja konačno će dobiti veću mirovinu nego dosad. Na primjer, ako ste prije morali izgurati mjesec s 1.500 eura, od srpnja ćete imati na raspolaganju 68,55 eura više. Osobe s mirovinom od 2.000 eura dobit će čak 2.091,40 eura.

To je gotovo 100 eura više mjesečno. S jedne strane to je blagoslov, ali s druge strane je nažalost itekako potrebno. Postavlja se pitanje ne bi li onima koji već imaju nižu mirovinu trebalo i veće povećanje mirovine.

Osim toga, za povećanje mirovina na ljeto će se pojedina skupina umirovljenika morati još malo strpjeti. Dok će “stariji” umirovljenici svoju povećanu mirovinu dobiti 1. srpnja, ostali će veću mirovinu dobiti tek 31. srpnja.

Osobe koje su postale umirovljenici u travnju 2004. ili kasnije isplatu će dobiti tek krajem mjeseca – a time i dugo očekivani i konačno povećani iznos, navode njemački mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije