više od 20 poginulih

Užas u Makedoniji: 'Kao da je u Skoplje stigla apokalipsa'

skoplje
Foto: Reuters
1/6
07.08.2016.
u 21:18

Kada se oluja u nedjelju ujutro napokon stišala, tijela žrtava pronađena su u različitim dijelovima grada, a neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja

Ministarstvo unutarnjih poslova Makedonije potvrdilo je u nedjelju poslijepodne da je 21 osoba poginula u najgorem nevremenu još od 1962. godine koje je pogodilo Skoplje.

Dvadeset je žrtava identificirano, a koliko je situacija bila stravična, svjedoče podaci da su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, odnosno da je u nešto više od 120 minuta grom udario preko 800 puta!

“Bilo je užasno, izgledalo je kao da je došla apokalipsa. Ljudi su tražili pomoć putem društvenih mreža, a neki od njih su bili zaglavljeni u automobilima s malom djecom", opisao je dopisnik B92 Miško Ivanov kako je izgledao taj užas.

Kada se oluja u nedjelju ujutro napokon stišala, tijela žrtava pronađena su u različitim dijelovima grada, a neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja.

U nekim dijelovima makedonske prijestolnice razina vode dosegnula je čak metar i pol, a meteorolozi su za nedjelju navečer najavlili novu kišu, prenosi Dnevnik.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije