navigacija Svijet
često mu prijetili

Ubijen somalski komičar koji je ismijavao islamiste

Omiljeni zabavljač narodnih masa proslavio se britkim šalama i parodijama na račun muslimanskih ekstremista, a ubijen je hicima u glavu i prsa

Ubijen somalski komičar koji je ismijavao islamiste

Foto: ''

Stotine ljudi bile su u srijedu na pogrebu popularnog somalskog komičara Abdija Jeylanija Marshale koji je nedavno smaknut u Mogadishuu. Omiljeni zabavljač narodnih masa proslavio se britkim šalama i parodijama na račun muslimanskih ekstremista, a ubijen je hicima u glavu i prsa, piše Guardian.

Smrtonosni napad izveden je nakon njegova odlaska s lokalne radijske postaje Kulmiye Radio na kojoj je godinama nastupao kao izvođač i producent drame. Svjedoci su kazali da su ga ubila dvojica naoružanih napadača za kojima policija još traga. Pretpostavlja se da je riječ o pripadnicima ekstremističke skupine Al-Shabab koja je Abdiju Jeylaniju prije prijetila i zbog koje je jednom čak morao pobjeći iz zemlje na nekoliko dana.

– Nikada nikome nije učinio ništa loše. Ovo je tužan dan za zabavljačku industriju. Ostali smo bez ponajboljeg komičara – kazao je Yusuf Keynan koji je istaknuo da su svi rado surađivali s ubijenim Marshalom.

>>Egipat: Obračun sa svime što nije po šerijatu

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ocijeni:

1 2 3 4 5

0 (0 ocjena)
Ispravi pogreške