Vlasti potvrdile

U Libiji otet državljanin Srbije

libija otmica
26.04.2016.
u 12:19

Miroslav Tomić iz okoline Malog Zvornika u zapadnoj Srbiji, otet je u subotu na naftnim poljima 1.200 kilometara od Tripolija

U Libiji je otet tridesetšestogodišnji državljanin Srbije, zaposlenik jedne njemačke tvrtke za održavanje naftnih postrojenja, potvrdilo je u utorak srbijansko ministarstvo vanjskih poslova Radio-televiziji Srbije.

Prema saznanjima beogradskih medija, Miroslav Tomić iz okoline Malog Zvornika u zapadnoj Srbiji, otet je u subotu na naftnim poljima 1.200 kilometara od Tripolija.

Kako je potvrđeno RTS-u u ministarstvu vanjskih poslova, u tijeku su stalni kontakti s libijskim vlastima, a poduzima se sve što je moguće kako bi situacija čim prije bila riješena, a državljanin Srbije oslobođen.

List Večernje novosti navodi da je Tomić otet tijekom ophodnje naftne bušotine "Mesina oilfield", koja je u vlasništvu  "Arabian gold oil company", a zbog činjenice da se bušotina ne nalazi u zoni sukoba pretpostavlja se da su otmičari pripadnici lokalne kriminalne skupine koje će vjerojatno tražiti otkup.

Tomić živi u Libiji posljednjih 20 godina i zaposlen je u njemačkoj tvrtki "Ferrostaal", koja se održava naftna postrojenja. 

Večernje novosti pišu da je Tomić do prije tri tjedna bio u Srbiji, a u srpnju je planirao doći ponovno kako bi sa suprugom i dvoje maloljetne djece otišao na godišnji odmor.

U libijskom gradu Sabrata u studenome prošle godine oteto je dvoje djelatnika veleposlanstva Srbije u Libiji, Slađana Stanković i Jovica Stepić. Ubijeni su 19. veljače u zračnom napadu američkih snaga na uporište Islamske države u kojem su bili zatočeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije