Torcida izvrijeđala Janicu Kostelić, uhićeno pet osoba

Davor Javorović/Pixsell
11.06.2017.
u 11:59

Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini - kazala je Janica Kostelić

Pripadnici Torcide u Supetru su uvredama dočekali Janicu Kostelić, legendarnu hrvatsku skijašicu i aktualnu državnu tajnicu za sport. Najveća hrvatska sportašica je doputovala na Brač kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open, međutim nakon incidenta je napustila Brač i uputila se prema Zagrebu, javlja Vecernji.hr.

Navijači Hajduka sramotnim su uvredama dočekali Janicu koju su optužili da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i što se ne provodi Zakon o sportu. - Vjerujem da se tu radi samo o skupini pojedinaca, ali je za mene ovo bilo jako neugodno iskustvo. Tužna sam što se ne mogu sigurno kretati po svojoj domovini - kazala je Janica Kostelić. 

Vlada Republike Hrvatske osuđuje vulgarno vrijeđanje najtrofejnije sportašice u hrvatskoj povijesti, državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport Janice Kostelić, od skupine navijača, koji se dogodio danas na putu prema Braču i u Supetru. "Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim sportskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom sportu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da sport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti."

Splitska policija uhitila je pet osoba iz skupine koja je vrijeđala hrvatsku skijašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić te nad njima provodi kriminalističku obradu. Prema priopćenju splitske policije, više osoba narušavalo je javni red i mir na trajektu koji je plovio na relaciji Split-Supetar, a cijeli slučaj im je prijavila 35-godišnjakinja koju su vrijeđali. Policija u priopćenju dodaje da je uhićeno pet osoba iz skupine koja je oko 18 sati narušavala javni red i mir te se nad njima provodi kriminalističku obradu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?